top of page
Zoeken

Waarom pasfoto's nemen bij een erkend fotograaf?

Kwaliteitseisen pasfoto


Als u een nieuw paspoort nodig heeft, schenk dan bijzondere aandacht aan uw foto. Deze moet immers conform de verstrengde normen van de ICAO zijn (International Civil Aviation Organization).

Als uw foto niet conform is, dan moet de gemeente ze weigeren. Vier nieuwe aandachtspunten:

  1. Een neutrale gezichtsuitdrukking: mond gesloten, geen glimlach

  2. Hoofd recht naar voren en schouders recht, recht in de camera kijken.

  3. Het aangezicht volledig vrij maken: het voorhoofd, de kin en de ooraanzet moeten zichtbaar zijn.

  4. De ogen zijn goed zichtbaar: geen reflectie in de brilglazen, geen getinte glazen, geen montuur dat te groot is of vlak langs de ooglijn loopt. Om moeilijkheden te voorkomen kunnen brildragers hun bril afzetten voor de foto, zelfs wanneer ze hun bril dagelijks dragen.

Laat de winter de pasfoto’s niet bederven!

Doe uw mantel en/of sjaal uit wanneer u pasfoto’s laat maken voor de aanvraag van een nieuw paspoort! Indien deze te ver uitsteken boven de schouders, lijkt het alsof een object op de achtergrond staat en dat kan problematisch zijn bij controle aan de grensposten. Uw gemeente mag dergelijke foto niet aanvaarden en moet u vragen een nieuwe te laten maken.
Officiële pasfoto’s


Alle pasfoto’s moeten voldoen aan een reeks strikte condities: achtergrond, belichting, houding, accessoires (bv. brillen),… Alles is wettelijk vastgelegd. Foto’s die thuis genomen werden of in een kleine fotokiosk in de supermarkt, worden over het algemeen niet aanvaard aangezien ze niet aan de wettelijke normen voldoen. Maar geen paniek, bij Lensalot beschikken we over juiste apparatuur om jouw officiële foto te maken in slechts enkele minuten!

Download onderstaande matrice voor meer informatie en concrete voorbeelden.

2016_matrice_nl
.pdf
Download PDF • 4.26MB

151 weergaven0 opmerkingen