top of page
Zoeken

10 leukste tips voor een familieportret

Bijgewerkt op: 17 aug. 2021

Wat leuk ! Jullie zijn van plan om een familie fotoshoot te gaan doen. Is er een speciale reden voor de fotoshoot, cadeau voor de ouders, of grootouders of is het “gewoon” weer eens tijd om weer samen op de foto te gaan. Sommige families gaan iedere vijf jaar samen op de foto. Hoe mooi toch 😉


Samen bedenken we een super leuke locatie, misschien een locatie waar een van jullie of jullie allemaal een bijzondere herinnering aan hebben. Er zijn zoveel leuke buitenplekken in België en over de grens. Ik denk natuurlijk ook graag met jullie mee!


Buiten fotograferen is met een groep extra leuk omdat iedereen zich veel meer kan ontspannen op de foto. En dit is ook veel leuker als er kleine kinderen bij zijn.


En dan, heel belangrijk ! Welke kleding jullie bij de fotoshoot aandoen. Dit kan soms voor de nodige dilemma’s zorgen, ieder heeft zijn eigen voorkeur en ook niet iedereen heeft zomaar allerlei stijlen in de kledingkast.


1. Draag waar jij je lekker in voelt, houdt het puur & simpel, hou rekening met elkaar en draag liever geen of in ieder geval niet teveel printjes op de kleding.


De beste tip is blijf bij je zelf

Trekt liever geen kleding aan die vaker in je kast hangt, dan gedragen wordt.

Zeker bij een buiten fotoshoot is het belangrijk dat je je lekker kan bewegen.

Kleding die te krap zit en eigenlijk niet je smaak is, zal op de foto ook ongemakkelijk overkomen. Wanneer je met meerdere mensen op de foto gaat, stem het dan goed met elkaar af.

Wat zijn de kleuren en in welke stijl gaan jullie. Zorg er in ieder geval voor dat jullie niet meer dan drie verschillende kleuren dragen en dat deze met elkaar overeenkomen. Ga je naar het strand, bos of in een leuk stadje. Worden het gympen, laarzen of hoge hakken?

Sleutelwoorden qua kleur en stijl voor een fotoshoot is harmonie, rust & eenheid.

Vermijdt kleding met “teveel” streepjes, ruitjes, blokjes, bloemen opdrukken etc. Ga liever samen voor een neutrale look.


2. Fris en makkelijk

Eigenlijk wilde ik deze er niet tussen zetten, omdat iedereen hiervoor kiest. En eigenlijk vind ik hem ook soms saai. Namelijk de welbekende witte top of overhemd gecombineerd met een spijkerbroek. Kan erg fris en vrolijk op de foto overkomen. Maar als de fotoshoot in de herfst gepland staat, zou ik zelf niet kiezen, maar juist voor warme kleuren en mooie sjaals. Google op fotoshoot en je ziet hem 100x. Daarom is het toch een tip maar ergens ook weer niet. Snap je het nog?


Jonge mensen op een zomerse dag en dan past wit en spijkergoed toch heel mooi. Het staat ze leuk en het is ook weer stoer. Dus het kan, maar houdt hem in reserve 😉


3. Paraplu mee - het is ok!

Jakkie, vandaag is de strandshoot en het is bewolkt. Geeft niets, zeg ik dan, zolang het niet regent of gaat regenen, is er niets aan de hand. Buienradar is een hele goede hiervoor.

Voor mij hoeft tijdens een fotoshoot de zon niet te schijnen. Dan hebben we weer harde schaduwen en dat willen we niet.


En wat prachtige donkere dreigende luchten op de achtergrond vind ik ook erg mooi. En dan hebben we gelijk nog een mazzeltje, niemand hoeft te knijpen met de ogen.

De zon is leuk maar soms liever op een ander moment. Dus…………neem je gewoon je paraplu mee, maar ook dit weer even afstemmen met iedereen die op de foto gaat.


4. Zoet Roze

Wat heerlijk als er kleine of grote meiden bij zijn en het is een prachtige zonnige dag. De fotoshoot is gepland op het strand. En dan is roze (oud of nieuw) wel een hele leuke kleur om mee te combineren. Vaders heeft een groene polo aan met een creme kleurige broek. Echt een lief goed gestyled setje.5. Blauw, licht blauw, donker blauw, spijkerblauw, babyblauw of fel blauw

Blauw is een kleur die iedereen wel in huis heeft. Wie heeft er niet een spijkerbroek of een blauwe top of blauwe blouse ? Het is de ultieme kleur die goed te combineren is met allerlei tinten. Het is een kleur die rustig is en bijna iedereen goed staat. De kleur kan met stoere kleding maar ook weer heel netjes. Met een fotoshoot in de stad, doe je hoge hakken aan. Super leuk en de keus is natuurlijk aan jou 😉


6. Truien in groen & zandkleurige tinten

Ik vind het ook wel een gewaagde combinatie en zeker voor een strandshoot. De kleuren groen, wit en creme op een zanderige vlakte. Zoals op de onderstaande foto is te zien, toch eigenlijk een hele goede combinatie. Bij elkaar gecombineerd is het stijlvol en een mode trend in 2018. De kleuren staan deze mensen heel goed, het contrast is goed. Het donkere haar en de kledingtinten licht en zacht. Ik hou deze combinatie er zeker in.


7. Sjaals in warme tinten

Als de met de kleding in laagjes wilt werken (jasje, blouse over t-shirt of hemdje voor extra kleuraccenten), dan is het zeker aan te raden om ook accessoires te dragen. Denk ook aan een kleurige sjaal in een warme tint. Het geeft je outfit soms net even dat extra lookje.


8. Familieportret in Knal Geel, lekker fel

Heb je het in de kast, dan zou ik zeggen. Geel is een prachtige kleur om te combineren bij een spijkerbroek of witte broek. Zeker op het strand en het is zonnig. Dan knalt de kleur op de foto. Geel staat voor zonnig en vrolijk. Alle ingrediënten voor een familieportret op het strand. De hond mee en lekker rennen.


9. Korte broeken en fleurige tinten

Natuurlijk hoeft een fotoshoot op het strand niet altijd hoog zomer maar kan het ook alle seizoenen. Of de zon schijnt, de blaadjes in de herfst uit de bomen vallen, sneeuw in de winter of op een prachtige lente dag. Als het maar niet regent of stormt.

Op een zomers dag zijn zomerse jurkjes, korte broeken en fleurige shirtjes natuurlijk helemaal leuk. Zeker met een grote groep en met kleine kinderen.