top of page
Getting Married

FAQ

De meest gestelde vragen kun je hier terugvinden.

Ik wil de sessie annuleren / ik ben de afspraak vergeten

Wij fotograferen een beperkt aantal sessies per week. Als een sessie wegvalt, voelen wij dat in onze portemonee. We hebben dus graag dat je ons meteen op de hoogte brengt als je de sessie wil annuleren. Dan hebben wij nog de kans om het vrije plekje op te vullen. Eventuele kosten verschillen per type sessie.

  • Fotosessies: Als we pas de dag voordien of de dag zelf op de hoogte gebracht worden, of als je onze afspraak vergeet, rekenen we in de meeste gevallen een annulatiekost aan van 50€ tot 200€, afhankelijk van eventuele locatiekosten. Als er geen ziekte in het spel is, hebben wij graag ten laatste twee weken voor de sessie hiervan bericht.

Wat is de levertermijn?

De foto's sessies zijn gemiddeld na twee tot drie weken klaar. Als je de foto's voor een bepaalde gelegenheid nodig hebben, laat dit dan weten bij boeking. Als wij hiervan pas op de hoogte zijn de dag van de sessie zelf kunnen wij geen spoedbehandeling meer garanderen.

Bij een huwelijksessie kan de levertermijn 8 weken duren bij hevige drukte.

Wel leveren we steeds een mini preview af! 

Waarom krijgen wij onze foto's niet meteen na de sessie?

Voor fotografen is het fotograferen zelf maar een deel van het werk. Na de sessie (en nadat de fotosessie betaald is) gaan we met jullie foto's aan de slag. We selecteren de mooiste beelden, en gaan ze één voor één bewerken zodat elk beeld voldoet aan onze perfectionistische normen. Omdat dit een artistiek proces is waarbij haast zelden het beste resultaat geeft, en omdat het aantal geselecteerde foto's kan variëren, duurt dit soms wat langer.

Kunnen wij de niet geselecteerde beelden krijgen? Kunnen wij de onbewerkte versies krijgen? Krijgen wij RAW (onbewerkte) bestanden?

De raw bestanden bestaan enkel uit ruwe informatie, en zijn dus nog maar de helft van het resultaat. Een raw bestand is als de verf van een schilder nog voor er iets op doek staat. Als fotograaf gebruiken wij deze losse informatie om een foto mee te gaan opbouwen binnen onze stijl en voorkeuren. De foto's in raw formaat zijn onbruikbaar voor leken, omdat ze nog moeten bewerkt worden. Zonder bewerking hebben de foto's weinig contrast, fletse kleuren en veel ruis. Als we die foto's dus zouden meegeven aan klanten, lopen we het risico dat enerzijds de foto's onbewerkt de wereld in gestuurd worden, en anderzijds dat ze bewerkt worden op een manier die niet past bij onze stijl. Aangezien we als fotograaf steeds het auteursrecht behouden over ons werk, zou dit bovendien een inbreuk op onze rechten zijn. Ook de ongeselecteerde foto's representeren ons werk op een manier die wij als fotograaf niet passend vinden, daarom geven wij ze niet.
Dat gezegd zijnde, als jullie vrezen dat de foto's ooit verloren zullen gaan, of dat de bewerking van jullie foto's na x aantal jaren 'uit de mode' zullen geraken, kan ik die zorgen alvast wegnemen. Als professionele fotograaf bewaren wij archieven in tweevoud/drievoud met al jullie raw bestanden. Jullie kunnen dus altijd bij mij terecht!

Ik heb een sessie op een buitenlocatie geboekt en het regent, wat nu?

Bij zwaar regenweer stellen we de sessie uit, zorg dat ik zeker jullie telefoonnummer heb om hierover afspraken te kunnen maken. Omdat het weer in ons landje erg onvoorspelbaar kan zijn, wacht ik graag tot enkele uren voor de sessie. Zolang het droog blijft, kan de sessie doorgaan, de zon hoeft niet te schijnen.

Wat trekken we aan voor een sessie?

Voor sessies op locatie draag je waar je je lekker in voelt, maar probeer toch wat de outfits op elkaar af te stemmen. Veel drukke prints samen is geen goed idee, veel donkere kleuren ook niet.

Hebben jullie ook cadeaubons?

Natuurlijk! Stuur me gerust een mailtje of klik HIER.

Met een cadeaubon heb je de vrijheid om te kiezen wat je geeft. Bv de volledig shoot of enkel een stukje er van.

bottom of page